Kristýnka

Kristýnka z Kutné Hory

Kristýnka je kočička, která doslova přežila svou smrt a to dokonce dvakrát. Zubožené, zmrzačené a zesláblé tělíčko, které se našlo u rozpadlého stavení daleko od lidí nám vehnalo slzy do očí.
Kristýnka byla okamžitě převezena na veterinu, kde několik dní bojovala o svůj život. Na rentgenu byla zjištěna již starší zlomenina zadní nožičky, která špatně srostla a v druhé nožičce nebyla žádná citlivost. K tomu všemu se ukázalo, že má frakturu a luxaci pánve, pravděpodobně od nárazu autem. Při chůzi používala jen přední končetiny a lékaři nechápali, jak Kristýnka vůbec mohla přežít, když si nedokázala sama ulovit potravu. Váha dospělé dvouleté kočičky byla pouhých 1,85 kg a Kristýnka musela dostávat malé porce jídla několikrát denně, aby to její žaludek a tělíčko zvládlo.
Krev, kterou se nám podařilo odebrat až na potřetí, také není v pořádku. V tělíčku byl zjištěn zánět a zvýšená glukóza. Jediná pozitivní zpráva je, že testy Felv a Fiv jsou negativní a citlivost do zadní nožičky se jí začíná pomalu vracet. Až bude stav Kristýnky dobrý, čeká ji nákladná operace špatně srostlé zlomeniny nožičky a pánve, aby mohla normálně chodit.
Kristýnka bojuje jako lev a apetit má tedy obrovský. Přibrala nám za pár dní krásných 25 deka a určitě se nám ji brzy podaří vykrmit  a udělat z ní zase krásnou zdravou kočičku. 

Dárek 619 Kč check
Má v misce 1 100 Kč

Kočce Přispěli

Dárek

  • Vladimíra Sedmíková 619 Kč

Miska

  • Lucie Jaroměřská 300 Kč
  • Marcela a Matyášek 300 Kč
  • Markéta Pátková 300 Kč
  • Lída Bartáková 200 Kč

Více o organizaci

Název

Liga na ochranu zvířat - Kutná hora

Adresa

Kutná Hora

Číslo účtu

2301293897/2010

Variabilní symbol kočky

666029530