Písek

Písek z Nedakonic

Další smutný příběh toulavého kocourka. Měli jsme telefonickou žádost o urgentní příjem vážně zraněného kocourka z Moravského Písku. Přitoulal se k paní na zahradu, kde ho taky našla. Měl se chovat agresivně. Bylo třeba ihned vyrazit a odchytit kocourka do sklopce. Podařilo se. Byl hrozně hladový. Doma jsme ho přesunuli do fixační klece, kvůli bezpečí našemu i veterináře.

Dostal jméno Písek. V tom fofru nás nic jiného nenapadlo a bylo třeba ho zaevidovat. Byl ve velmi zuboženém stavu. Oteklá zhnisaná hlava a krk. Levá půlka tlamky byla nateklá. Paní doktorka vypustila 150 ml hustého bělavého hnisu. Zakryla i levé oko. Kůže byla stržená až na maso, masivní infekce v oblasti hlavy i krku.

Nejednalo se údajně o něčí zavinění ani útok psa. Pravděpodobně se Písek někde chytil a snažil se osvobodit. Je smutné, že rána byla již starší a nikdo si ho dříve nevšiml nebo dělal, že nevidí, když se jednalo o toulavého kocourka.

Každý den podstupoval převaz. Když se mu ulevilo, zjistili jsme, že je kocourek úžasný přítulný mazel a hodně vděčný za to, jak mu pomáháme. Je FeLV a FIV negativní, kastrovaný, očipovaný, narozený cca 2019-2020. 

Po tom všem, čím si prošel, si určitě zaslouží něco dobrého na zub. 

Dárek 739 Kč check
Má v misce 900 Kč

Kočce Přispěli

Dárek

  • Helena Jelínková 739 Kč

Miska

  • Jana 200 Kč
  • Marie Pijáčková 600 Kč
  • Silvia M. 100 Kč

Více o organizaci

Název

Kočičí depozitum Flíček, z.s.

Adresa

Nedakonice 99

Číslo účtu

2200591385/2010

Variabilní symbol kočky

340028903