Matty

Matty z Poděbrad

Matty se týden neukázal ve svém domově. Pak ho děti našly ležet na hřišti v křoví. Přinesly ho domů.
Matty měl rozbitou hlavu. Krev. Strašlivá bolest. Vyčerpání. A hlad. Ale rozbitá tlama nedovolí cokoli sníst.

Majitelé přinesli Mattyho na veterinární kliniku. Pan doktor konstatoval zlomeninu čelisti, která je po týdnu, který uběhl od úrazu, masivně zhnisaná. Také řekl, že je nezbytná operace. Majitelé odpověděli, že na to nemají peníze.

Pan doktor zavolal nám, jestli můžeme pomoci.
Nabídli jsme majitelům finanční pomoc, vysvětlili jsme jim, že existují pro tyto případy sbírky. Šokovalo mě, když paní řekla, že se Mattyho vzdává. 

Vyzvedli jsme si Mattyho u majitelů a hledali  veterináře, který by byl schopen a ochoten operaci co nejdříve provést, protože Mattyho stav byl vážný. 

Vyhlášený ortoped z Kolína byl velmi vstřícný a zařadil Mattyho do svého nabitého operačního programu na následující den.
Při opatrné prohlídce zjistil, že Matty má nejen rozlomenou dolní čelist, ale i utrženou čelist horní. Evidentní bylo i poškození dalších kostí přední části lebky. Velkým problémem byla rozsáhlá infekce ve zraněných tkáních. Úraz byl jednoznačně způsoben autem. 

Matty se choval velmi statečně. Ačkoli nás viděl poprvé, nechal se sebou manipulovat a slyšela jsem ho potichoučku vrnět. 

Při operaci byla polámaná čelist zpevněna drátem. Uvažovalo se o sondě, aby kocour mohl přijímat potravu, ale Matty rychle zvládl jíst bez sondy. Měl obrovskou vůli žít dál svůj kocouří život. Ze zdevastovaného chudáka se stává kocouří elegán. S hlavou na stranu má osobitý šarm.

Dárek 1 579 Kč check
Má v misce 2 688 Kč

Kočce Přispěli

Dárek

  • Tadýsek,Emča,Madla, Delonek a Žofka 1 579 Kč

Miska

  • Anonymní dárce 38 Kč
  • Karolína 400 Kč
  • Ilona Hlaváčková 600 Kč
  • Pavel Rybka 600 Kč
  • Viktor Bajer 50 Kč
  • Bohumil Boura 1 000 Kč

Více o organizaci

Název

CATKY z.s. - Poděbrady

Adresa

Poděbrady, Na Hrázi 681

Číslo účtu

2100698775/2010

Variabilní symbol kočky

350028562