Fred

Fred z Poděbrad

Fred k nám přišel jako koťátko. Divoké koťátko. A už tak zůstal. Kamarádil se s kočkami, běhal po zahradě, v zimě spal na gauči. Ale žádné důvěrnosti s lidmi!
Loni na začátku prosince jsem si všimla, že Fred hodně zhubnul. Pokoušela jsem se ho chytit a vzít k doktorovi. Marně. Jedno nedělní odpoledne vypadal Fred opravdu zle. Volala jsem na pohotovost a pan doktor řekl, ať přijedeme. Šla jsem pro maroda, ale když jsem se ho pokusila dát do přepravky, tak kocour v posledním tažení vystřelil a nacpal se za skříň. Když v pondělí zpod skříně vylezl, nevypadal už na umření, ale nemocný nesporně byl. Museli jsme něco vymyslet bez veterináře. Rychlé hubnutí způsobuje například FIP... A stal se zázrak – podařilo se mi nacpat Fredovi do tlamy tabletu léku na FIP. A zázrak pokračoval i v dalších dnech. Fred mi vždy na chvíli dovolil přiblížit se a podat lék. Vzápětí utekl. Pak se mi jednou podařilo Freda chytit a šli jsme na veterinu. Pan doktor potvrdil naši diagnózu, ale Fred se cítil zrazen a podveden a už nikdy jsem se k němu nemohla přiblížit, natož mu podat léky.
Zkusila jsem tedy lék zabalit do masa. Fred ho snědl. Jenže si začal vymýšlet. Někdy mohla být tableta podávána v kuřecím mase, ale jindy to muselo být hovězí. Někdy si lék prostě nevzal.
Léčba FIP trvá 84 dní. Každý z nich jsem s Fredem vedla boj o podání léku. Tak 75krát jsem zvítězila. Stačilo to. Fred je teď veliký kocour s lesklou srstí a samozřejmě se se mnou nebaví.

Dárek 398 Kč check
Má v misce 800 Kč

Kočce Přispěli

Dárek

  • Václav Kysela 398 Kč

Miska

  • Pavlína Reichelová 800 Kč

Více o organizaci

Název

CATKY z.s. - Poděbrady

Adresa

Poděbrady, Na Hrázi 681

Číslo účtu

2100698775/2010

Variabilní symbol kočky

350027530